Panorama Route (Full Day) Tour

Panorama Route Tour

Category:

Description

De Panoramaroute is de prachtige route ten Noorden van het idyllische westernstadje Graskop waar veel Nederlandse invloeden te vinden zijn. De route die je leidt via de R532 volgt voor een groot gedeelte de Blyde River Canyon, één van de mooiste natuurgebieden van Zuid-Afrika.

 

De route is prima te doen als dagtour vanuit één van onze lodges maar mensen doen hem ook wel bij hun reis naar het zuiden vanaf het Krugerpark. Je kunt op de dag verschillende geweldige viewpoints verwachten, de mooiste flora en fauna en spectaculaire watervallen en de rijke historie van het gebied die terug te zien is op verschillende plekken waar wij zullen stoppen op deze dagtour.

We beschrijven een aantal van de stops zodat u een goed beeld heeft van wat u ongeveer kunt verwachten op deze dag die wij zeker aanraden om te doen indien u een aantal dagen in de regio van het krugerpark verblijft. Na het ontbijt in bij de lodge zult u door opgepikt worden door één van onze gidsen in een auto met airconditioning.

 

Eenmaal op weg begint de dag al vrij snel met één van de bekendste uitzichtpunten van de Blyde River Canyon, de Three Rondavels waarbij je een spectaculair uitzicht hebt op de Canyon en de Blydepoort Dam. Vanaf de kloof kijk je uit naar het oosten naar de Three Rondavels of Three Sisters, drie massieve spiralen van dolomiet die uit de verste wand van de kloof opstaan. Een enkele kwartsietkolom, toepasselijk de Pinnacle genoemd, staat op uit de beboste kloof en biedt meer spectaculaire uitzichten.

Verder staan schilderachtige bezienswaardigheden zoals Wonder View, de Pinnacle, Bourke’s Luck Potholes, de en God’s Window op het programma, waar je kunt wandelen door het dichte, inheemse mistige bos dat zich op 800 meter boven Blyde River Canyon tussen de wolken bevindt.

Bourke’s Luck Potholes zijn een ongewone geologische formatie en zeker een bezoek waard. Watererosie heeft in de loop van duizenden jaren cilindrische sculpturen uit de rode en gele rotsen van de kloof gesneden, afgewisseld met rotspoelen. Deze gigantische kuilen gevormd aan de samenvloeiing van de Blyde en Treur-rivieren en markeren het begin van de Blyde River Canyon.

Na de meeste bezienswaardigheden gezien te hebben komt u onderaan de route uit bij Graskop, wat een uitstekende plek is om even te pauzeren. We zullen hier stoppen voor een volledig verzorgde lunch.

Inbegrepen:

 • Alle entreekosten
 • Lunch
 • Drankjes

Wat mee te nemen:

 • Comfortabele loopschoenen
 • Een hoofddeksel
 • Zonnebrand
 • Verrekijker
 • Geld voor souvenirs
 • Camera / Videocamera

U hoeft niet bijzonder fit te zijn voor deze tour maar bedenk dat sommige punten op de tour alleen bereikbaar zijn via trappen en wandelpaden.

 

Offerte aanvragen

  Reviews

  There are no reviews yet.

  Be the first to review “Panorama Route Tour”

  Your email address will not be published. Required fields are marked *