Rondreis Zuid-Afrika

Zuid Afrika is een land met veel gezichten. Je kunt er dieren spotten tijdens een safari, wijn proeven of kennis maken met de geschiedenis van Nederland. Vele mogelijkheden in dit prachtige land. Vergeet de natuur ook niet waar je vele soorten planten vindt. Hieronder een aantal mogelijkheden wat Zuid Afrika te bieden heeft. Proef het Nederlandse tintje ver van huis en geniet van het mooie weer met een rondreis Zuid-Afrika.

Safari bij het krugerpark

Het een kan niet zonder het ander, ga je voor een rondreis Zuid Afrika dan moet je naar een safaripark toe om de wilde dieren te zien. Kruger National Park, Pilanesberg of Entabi. Het maakt niet uit overal spot je wilde dieren in hun natuurlijke omgeving. Oog in oog staan met een olifant of een kudde zebra’s zien staan te grazen blijft een mooie ervaring. Spot de Big5: de olifant, leeuw, neushoorn, buffel en het luipaard.

Selfdrive safari of begeleide safari

Kruip zelf achter het stuur en rijd door Kruger National park of met een ranger op safari. Het is een ervaring die je niet snel meer mee zult maken. Bij Kruger Hills zit je heel dicht bij de ingang van het krugerpark en zijn er de mogelijkheden om zelf op safari te gaan of een georganiseerde safari tour te boeken.

Rondreis Zuid-Afrika

Fantastische slaapplekken tijdens je rondreis Zuid-Afrika

Overnachten in Zuid Afrika is al een hele belevenis op zichzelf. Overnacht je in een typisch rondavel of slaap je liever tijdens je safari in bushlodges. Wil je midden in de natuur slapen dan biedt een chalet op palen uitkomst voor een mooie ervaring. Je kunt ook overnachten in Soweto een township bij Johannesburg. Of slaap bij de lokale bevolking in een gasthuis, ook dit is een hele leuke en spannende ervaring om eens mee te maken.

Vrijheid

Met een huurauto kun je prima een rondreis Zuid-Afrika rijden en het land verkennen. Een roadtrip voelt echt aan als vakantie, je bent niet gebonden aan tijden en kunt stoppen wanneer je wilt zonder met een ander rekening te moeten houden. Bijna alle wegen zijn verhard, zelfs in National Kruger Park. Je vindt er zelfs verkeersborden met teksten als “pas op voor schildpadden”. Er wordt wel links gereden maar daar ben je zo aan gewend. Check wel voor je een auto huurt of je goed verzekerd bent.

Lekker eten

Zuid Afrika staat bekend om de heerlijke keuken. Ben je in de bush dan is een Afrikaanse braai een bekend fenomeen. Een soort BBQ maar dan op zijn Afrikaans, grote stukken vlees op de grill die lang worden gegaard. Maak ook kennis met de bunny chow, uitgehold brood met bonen kruiden en aardappelen, pompoensoep of cape kedgeree ( gerecht met vis, rijst en eieren ). Als toetje proef een milktart, zoals de naam al zegt bestaat deze uit melk, met een toevoeging van kaneel, vanille en custard maakt dit toetje geliefd en verslavend. Neem daarna een lekker drankje en je vakantie kan al niet meer kapot.

Natuur in Zuid Afrika

Zuid Afrika heeft tientallen wildparken, dan zijn de priveparken niet eens meegeteld. In de natuur groeien meer dan 20.000 verschillende soorten planten in het wild. Hebben we het niet eens over dat je kunt hiken door Drakensbergen of dat je langs de kustlijn van de tuinroute door tal van weidse wijngebieden kunt rijden. Werkelijk elke dag is in Zuid Afrika anders en verrassend. Proef, geniet, kijk en beleef de vakantie van je leven met een rondreis Zuid-Afrika.

Kaapstad

Kaapstad is veelzijdig, dat maakt de stad een perfecte vakantiebestemming om naartoe te gaan. Een bruisend uitgaansleven, de wijnlanden, heerlijk eten, shoppen en niet te vergeten de parelwitte stranden met blauw water. Vergeet vooral niet het levendige Victoria & Alfred Waterfront wat je niet mag missen. Op deze plek zijn de gezellige terrasjes, straatjes en barretjes en ontmoetingsplaatsen voor Kaapse inwoners. Vanaf hier kun je ook met een bootje richting Robbeneiland of een tocht over zee. Een leuke manier om Kaapstad te verkennen is door gebruik te maken van de rode dubbeldekkerbussen die door de stad rijden. Ze worden ook wel hopp on hopp off bussen genoemd en geven je alle vrijheid om tijd door te brengen op plaatsen die interessant voor je zijn en je hoeft zelf niet te rijden.

Eerste kennismaking met Zuid Afrika

Zuid Afrika is een perfecte bestemming om een eerste ervaring op te doen over Afrika. In heel veel gevallen kun je Nederlands spreken, wordt er geen Nederlands gesproken dan kun je het af met Engels wat bijna iedereen wel spreekt. Heel veel faciliteiten doen niet onder van de faciliteiten in het westen. Wegen zijn goed verhard en Afrikaners weten precies wat een toerist belangrijk vindt als die op vakantie is naar een ver land.

Tijdsverschil Zuid-Afrika met Nederland

Erg vaak komt het voor met een verre vliegreis dat je ook nog eens een tijdverschil hebt. Dagenlang ben je moe en niet lekker in je vel door de jetlag. Ga je naar Zuid Afrika dan heb je daar geen last van, in de winter is er een uur verschil in tijd met Nederland, in de zomer zijn de tijden gelijk. Een prettig bijkomend detail om je vakantie goed te beginnen.

In vergelijking met andere buurlanden is Zuid Afrika erg goedkoop. Staat de lokale munt erg laag dan is dit gunstig voor toeristen die het land bezoeken. Dit merk je als je plaatselijk een hotel boekt of gaat tanken met de auto. Voor in vergelijking met Nederland heb je voor erg weinig geld een volle tank benzine.

Kaapstad vanuit de helikopter

Nederlandse geschiedenis

De Hollanders zetten in 1652 voet aan Zuid Afrika en hebben een behoorlijke stempel gedrukt op het hedendaagse Zuid Afrika. Veel is nog te zien van de Nederlandse cultuur, ook zijn er een aantal plaatsnamen zoals Amsterdam en straatnamen die vernoemd zijn naar Nederland. Ook heb je een tal van Kaap Hollandse huizen in de Kaapregio.

Algemene informatie.

Voor een vakantie korter dan 90 dagen heb je geen visum nodig voor een rondreis Zuid-Afrika. Bij de douane krijg je een sticker in je paspoort ( je hebt 2 lege bladzijden nodig in je paspoort ). Ook moet je paspoort 30 dagen geldig zijn na terugkomst in Nederland. Uiteraard moet je een vliegticket hebben voor je rondreis Zuid-Afrika. Kinderen dienen een eigen reisdocument te hebben, bijgeschreven staan in het paspoort van de ouders is niet voldoende.

Tijdens je rondreis Zuid-Afrika betaal je met de Zuid Afrikaanse Rand ( ZAR). Je kunt op veel plaatsen je euro’s omwisselen voor ZAR. In de steden zelf en de luchthaven kun je gewoon pinnen bij de geldautomaten. Ook het terugwisselen van Rand naar harde valuta is geen probleem.

Gezondheid

In vergelijking met andere Afrikaanse landen is Zuid Afrika een schoon land. De kans dat je ziek zult worden is klein maar toch kun je het risico niet nemen om zomaar er naartoe te gaan. Tijdens je reis in Zuid Afrika en als je weer thuis komt zijn er wel wat aandachtspunten waarmee je rekening moet houden. In de warme zomermaanden ( In Nederland de winter ) komt in en rond het Krugerpark malaria voor. Ga langs de GGD om informatie in te winnen voor dat je op vakantie gaat, die weten precies waarvoor je wel en niet voor beschermd moet worden. Bedek in de avond je armen, benen en voeten en smeer een anti muggenmiddel op waar DEET in zit. Krijg je binnen twee maanden koorts na terugkomst dien je direct een arts te raadplegen om uit te sluiten of je bent besmet met Malaria.

Medicijnen

Gebruik je medicijnen zorg er dan voor dat je een bijsluiter bij je hebt van een medisch certificaat van je huisarts. Dit is een brief waarin de arts het medicijn benoemd en de reden van gebruik uitlegt in het Engels. Het komt wel eens voor dat de douane erom vraagt. Neem altijd een voorraad mee zodat je nooit zonder je noodzakelijke medicijnen komt te zitten.
Gezondheid na terugkomst.
Als je na terugkomst ( kan ook maanden later zijn ) koorts, darmklachten of andere kwalen krijgt die je niet thuis kan brengen ga direct naar je huisarts toe.

Jaargetijden

In Zuid Afrika zijn de seizoenen precies andersom als in Nederland. Als het in Nederland winter is dan is het zomer daar. Het verschil in temperatuur is niet groot, met gemiddeld 25 graden is het in de winter ook lekker weer om een rondreis Zuid-Afrika te maken en op vakantie te gaan. Alleen de nachten zijn koeler dus wel aan te raden dan een trui of vest mee te nemen. Een hoogtepunt voor de wintermaanden is het spotten van dolfijnen. Ook perfect in de winter is een safari door het Krugerpark. Houd je niet van drukte dan raden we je aan in het voor of najaar te reizen, de temperatuur is goed en het is een stuk rustiger dan in de zomermaanden. De populairste maanden zijn december en januari wanneer veel mensen voor een rondreis Zuid-Afrika reizen of onze zomermaanden juli en augustus.

[nd_booking_search nd_booking_layout=”layout-2″]
CONTACT

Kom in Contact

[contact-form-7 404 "Niet gevonden"]